Sandra Burchartz

Sandra Burchartz verstaat de kunst om rechtstreeks het hart van de kijker te raken en spreekt met haar schilderijen, illustraties en ontwerpen de taal van het gevoel.

De haar zo eigen signatuur, terug te zien in zowel haar vrije werk als in haar werk in opdracht, is mede gevoed door haar jarenlange reizen, wonen en werken in verschillende werelddelen, steden en culturen. Inspiratiebronnen die zij eigenzinnig weet te vertalen naar kleurgebruik, lichtval en sfeer.

Burchartz’ mode-achtergrond is herkenbaar in de geïllustreerde reeksen kaarten die zij in opdracht maakte voor een bekende uitgever in Nederland. In haar portfolio treft u ook veel ander werk aan dat zij in opdracht maakte voor bedrijven en particulieren.

Burchartz volgde opleidingen aan de bekende Amsterdamse Mode Academie en de Gerrit Rietveld Academie. Ook studeerde Burchartz Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Daarnaast volgde Sandra master classes in Florence en bij beroemde Europese schilders o.a. bij Xenia Hausner in Oostenrijk.

Zij werkt momenteel vanuit haar atelier in Amsterdam.